Crisisopvang
Crisisopvang is kortdurende opvang in geval van crisis. In deze vorm van opvang is het verschaffen van onderdak en voorzien in de basisbehoeften het allerbelangrijkste. Tijdens een crisisplaatsing wordt door de hoofdaannemer gezocht naar een geschikte plek voor langere periode. Dit kan binnen Wilskracht Zorg zijn, maar ook ergens anders.
Crisisopvang duurt gemiddeld 4 weken, daarna kan het 2 keer met 2 weken verlengd worden. Echter, dit is per situatie verschillend, het kan ook korter of langer zijn. Het kan zijn dat de crisisopvang wordt omgezet naar regulier verblijf in de vorm van beschermd wonen, begeleid wonen of ambulant begeleid wonen. Dit wordt afgestemd met de verwijzer.
Dit wordt afgestemd met de verwijzer. Het kan zijn dat de crisisopvang wordt omgezet naar regulier verblijf in de vorm van beschermd wonen, begeleid wonen of ambulant begeleid wonen.
Wanneer je per direct onderdak nodig hebt en deze niet ergens anders kunt krijgen, wordt er door de hoofdaannemer voor jou naar een crisisplek gezocht.
Wanneer er z.s.m. of direct een slaapplek en basisbehoefte nodig zijn.
Verwijzers kunnen contact opnemen met de heer A.Chami via het algemene telefoonnummer voor nadere prijsinformatie.
Je kunt je verwijzer vragen om jou aan te melden voor crisisopvang. Heb jij nog geen jeugdhulpverlener? Dan raden wij aan om naar de politie te gaan of Veilig Thuis te bellen, zij kunnen jou verder helpen om een slaapplek te vinden.
Laat je verwijzer bellen naar het algemene nummer of een e-mail sturen naar aanmeldteam@wilskrachtzorg.nl.
Een verwijzing van een jeugdhulpverlener.
Je bent niet ouder dan 21 jaar. Indien je ouder bent, wordt er met je verwijzer gekeken naar de mogelijkheden om binnen Wilskrachtzorg te verblijven.
Minstens 12 en max 21 jaar. Indien je ouder bent raden wij aan om je verwijzer te laten bellen voor eventuele verblijfsmogelijkheden binnen Wilskrachtzorg.
Dit verschilt. Als er plek is kan dit soms al dezelfde dag. Voor beschikbaarheid kan er gebeld worden naar het algemene nummer 020 358 6551 of stuur een e-mail naar aanmeldteam@wilskrachtzorg.nl.
Voor beschikbaarheid kan er gebeld worden naar het algemene nummer 020 358 6551 of stuur een e-mail naar aanmeldteam@wilskrachtzorg.nl.
In sommige gevallen kan dat. Het komt vaak voor dat een jongere na een crisisplaatsing doorstroomt als reguliere jongere.
Wij hebben voor alsnog enkel woningen binnen Amsterdam.
Wij hebben voor alsnog enkel woningen in Amsterdam.
Dit kan door het algemene nummer te bellen of te mailen naar aanmeldteam@wilskrachtzorg.nl
Je krijgt een kamer, eten/drinken en 24/7 begeleiding.
Ja, je krijgt wekelijks zakgeld.
Wilskracht Zorg gaat samen met jou en je verwijzer kijken naar je doelen en welke zorg hierbij past.
Als je de deur uitgaat, moet je je sleutel inleveren. Op zondag is er ‘schoonmaakdag’, dan maak jij je kamer en één algemene ruimte schoon. Agressie of bezit van verboden middelen wordt bestraft.
Dit is per jongere verschillend. Sommige jongeren blijven bij Wilskracht Zorg, sommige jongeren gaan naar een andere plek en andere jongeren gaan terug naar huis.
De verwijzer kan je kind aanmelden. Als je nog geen verwijzer of jeugdhulp hebt, kun je dit aanvragen via de huisarts en/of Veilig Thuis.
Nee. Er is geen sprake van een eigen bijdrage.
Het is mogelijk om naar begeleid wonen door te stromen indien je volledig zelfredzaam bent, maar nog wel een hulpvraag hebt.
Er is elke dag 24/7 begeleiding aanwezig.
Je krijgt wekelijks boodschappengeld.
Je krijgt wekelijks zakgeld en boodschappengeld. Indien je een dagbesteding hebt, ontvang je van Wilskracht Zorg een GVB only abonnement.
Ja, deze deel je met medebewoners.
Ja, deze deel je met medebewoners.
Badkamer, toilet, huiskamer, keuken.
Ja, je krijgt je eigen slaapkamer.
Jouw verwijzer kan telefonisch contact opnemen met Wilskracht Zorg of een mail sturen naar aanmeldteam@wilskrachtzorg.nl voor actuele informatie betreft de wachtlijst.
Dit hangt er vanaf hoe zelfstandig je bent. Bij een grotere zelfstandigheid krijg je meer verantwoordelijkheid.
Je krijgt terugkomsttijden. Verder verwachten wij dat je naar verplichte afspraken gaat en ten alle tijden bereikbaar bent voor begeleiding.
Wilskracht Zorg helpt jou waar nodig en waar dit kan. Denk aan het zoeken naar werk of school. Maar we helpen jou ook om de vaardigheden te leren die je nodig hebt om zelfstandig te gaan wonen.
Nee, dit is geen vereiste, wel een pré
Nee, dit is geen vereiste, wel een pré.
Ja, dat is mogelijk.
Ja, dit vinden wij juist heel erg belangrijk. Mits dit nadelig is voor jouw ontwikkeling.
Ja, dit vinden wij juist heel erg belangrijk, mits dit geen nadelen oplevert voor de ontwikkeling voor uw kind.